Защо Малките Размери Диамантени Гоблени Не Са Детайлни?

Защо Малките Размери Диамантени Гоблени Не Са Детайлни?
21 април 2019

Това е нещо, което всеки опитен почитател на диамантеното изкуство знае – по-голямото е по-хубаво, когато говорим за размер на платното.

Малките размери са по-евтини, но е важно да имаме реалистични очаквания. Ако сте опитвали или сте на път да изберете малък размер диамантен гоблен, знайте че той няма да изглежда толкова детайлен и реалистичен, както по-голям размер.

 

Сега Ще Ви Обясним Защо и Как Да Изберете Размера на Вашата Диамантена Картина.

Изкуството на диамантените гоблени е изкуство на пиксели (точки).

 

 

За да превърнете една картина в диамантен гоблен, трябва да я разделите на много малки отделни пиксели или точки. Всеки пиксел е място, в което да залепите диамантеното мънисто.

 

 

Вскички диаманти са с фиксиран размер от 2.8 мм. Ако ги направим по-малки, ще е невъзможно да се работи с тях.

Това означава, че ако направим дизайна на гоблена на по-малко платно, един диамант ще покрива по-голяма част от дизайна. Представете си, че на картината имаме човешко око. При малкия размер е възможно окото да е изобразено чрез 1 или няколко диаманта, което ще доведе до загуба на детайл или цветове. Представете си същата картина в четири пъти по-голям размер. Това означава, че същото око ще е изобразено с четири пъти повече диаманти, което ще ни позволи да имаме много по-детайлно изображение и цветови нюанси. Крайния резултат ще е по-реалистично произведение.

По-малките размери диамантени гоблени, изглеждат по-пикселизирани, което означава, че отделните точки (диаманти)  ще се забелязват. На картината виждате сравнение на изработен от нас диамантен гоблен в размер 90х160 см. и същото изображение в размер 54х32 см. Това е чудесен пример за диамантена картина, която няма как да изглежда добре в малък размер. Загубата на детайл и цветове е видима. 

 

 

 

Означава ли Всичко Това, Че не Трябва да Купуваме Малки Размери Диамантени Гоблени?

Силно ви препоръчваме да опитате по-голям размер диамантен гоблен за вашето следващо творение. Особено, ако имате сериозни амбиции в света на диамантеното изкуство.

Ако все пак решите да купите малък размер гледайте изображението да бъде максимално просто и да не е с много цветове.

 

Кой е Правилния Размер Диамантен Гоблен?

В Брера Арт сме се спрели на минимален размер от 40х30 см. за предлаганите от нас диамантени картини. Опитът ни показва, че по-малки размери не си заслужават нито парите, нито загубеното време, тъй като крайния резултат никога не е задоволителен. Ако все пак искате да се впуснете в дълбоките води на изкуството, ви съветваме да поръчате диамантен гоблен в голям размер.

Приятни мигове с любимото хоби!

Изключително радостни сме, че вече можем да Ви предложим комплкет за Рисуване по номера, изцяло произведен за Вас в България!

прочети още

Вече не се налага да чакате с месеци, за да може така желания диамантен гоблен да бъде в ръцете Ви. Всеки един диамантен гоблен, без значение от размера и от това дали е от сайта ни или по ваш дизайн се изработка за един-два работни дни.

прочети още

Ако сте нови в света на диамантените гоблени, вие сте на път да се впуснете в едно вълнуващо пътешествие, което със сигурност ще ви осигури часове на наслада и забавление, докато изразявате артистичните си заложби. Най-хубавото е, че когато сте готови, ще имате невероятно произведение на изкуството, което гордо да окачите в дома или офиса си. Ще изпитате и задоволството от това да знаете, че сте го направили сами. И да, всеки от вас може да го направи.

прочети още